Μέλος του ομίλου: Ενωμένα Φαρμακεία Κύπρου

kedifap-logo

Ο όρος Εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας (τον σεβασμό προς τον άνθρωπο - την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής).

Η ΚΕΔΙΦΑΠ ΛΤΔ είναι πιστή στις αρχές για την εφαρμογή Εταιρικών πρακτικών που ωφελούν το Περιβάλλον, την Αγορά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Κοινότητα.

Κοινότητα

 

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης δραστηριοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία με διάφορες ενέργειες της επιστρέφει ‘κοινωνικό μέρισμα’ στηρίζοντας: Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, ΜΚΟ, Κοινωνικά Παντοπωλεία, την Εκκλησία, επιπλέον προσφέρει βοήθεια σε άπορες οικογένειες από τυχόν πλεονάζον απόθεμα ή καταθέτει συμβολικά χρηματικά ποσά ή διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες ή ακόμα και παρέχει εθελοντική εργασία από τα μέλη/συνεργάτες/εργαζομένους της σε αντίστοιχους κοινωφελείς οργανισμούς. Είναι τέλος σημαντικό ότι η εταιρεία βοηθάει την τοπική κοινωνία και τους όμορους Δήμους, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, προσφέροντας σταθερή εργασία σε περισσότερες από 60 οικογένειες και δημιουργεί, λόγω της ανάπτυξης της ακόμα και νέες θέσεις εργασίας.

Αγορά

 

Όσο αφορά την Αγορά, η Εταιρεία μας φροντίζει για την άψογη εξυπηρέτησή των πελατών της, γρήγορα, με ασφάλεια και με ακρίβεια, εφαρμόζοντας κανόνες δεοντολογίας και ηθικής, διασφαλίζοντας την ποιότητα των διακινούμενων προϊόντων/υπηρεσιών. Η συνεργασία μας με περισσότερους από 150 τοπικούς προμηθευτές ενδυναμώνει την Κυπριακή Οικονομία.

Ανθρώπινο Δυναμικό

 

Όσο αφορά το Ανθρώπινο Δυναμικό μας, προσφέρουμε ένα σύγχρονο, ασφαλές και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, δίνουμε ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και την επαγγελματική εξέλιξη ενώ πιστεύουμε έμπρακτα και στο θεσμό της ‘δια βίου μάθησης’.

Με τη συμμετοχή σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες η εταιρία μας βελτιώνει τη ζωή του λαού μας και της κοινότητας, ενώ προσθέτει υπερ-αξία στην επιχείρησή μας, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα μας στην κοινωνία και τις σχέσεις με τους πελάτες /συνεργάτες μας.

Περιβάλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ΚΕΔΙΦΑΠ Λτδ πιστή στις αρχές του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμής ανάπτυξης:

1

1

Προχώρησε σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Επαρχία Πάφου τα τελευταία χρόνια κατασκευάζοντας στα τέλη του 2013 νέα Κτίρια που στεγάζουν τα Κεντρικά Γραφεία και το υπερ-σύγχρονο Παγκύπριο Κέντρο Διανομής Προϊόντων, ένα έργο πλήρως χρηματοδοτημένο από τα Μέλη της ύψους 3 εκ ευρώ.

2

2

Χρησιμοποιεί αναλώσιμα (όπως χαρτί, χαρτοκιβώτια κ.α.) πλήρως οικολογικά και Φώτο-διασπώμενα

3

3

Διαχειρίζεται και μειώνει τα απόβλητα της ανακυκλώνοντας ότι υλικό προσφέρεται για αυτό.

4

4

Χρησιμοποιεί ψυκτικά μηχανήματα με φιλικό προς το περιβάλλον τύπο ψυκτικού μέσου.

5

5

Παίρνει μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας , στα γραφεία της και στο Κέντρο Διανομής της καθώς και στα νέα ιδιόκτητα κτίρια υπό κατασκευή, όπως μεταξύ άλλων: τοποθετεί φωτοβολταικά συστήματα, χρησιμοποιεί λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης με αισθητήρες κίνησης, ενημερώνει συχνά το προσωπικό της για το πώς μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση ενέργειας, σχεδιάζει βέλτιστα την διανομή των προϊόντων της ώστε να μειώνονται τα καθημερινά χιλιόμετρα που διανύουν τα βαν της, ανανεώνει τον στόλο διανομής της και προμηθεύεται τελευταίας τεχνολογίας βαν και γενικά μειώνει το αντίστοιχο ‘αποτύπωμα’ του άνθρακα (Carbon Footprint) στο περιβάλλον που ζούμε.

6

6

Λαμβάνει εκπαιδευτικά και προληπτικά μέτρα τήρησης της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων της αλλά και των πάγιων στοιχείων της (Εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, Στόλος Διανομής κτλ)

7

7

Επένδυσε στην νέα τεχνολογία λαμπτήρων τύπου LED (Τελευταίου Τύπου) και αντικατέστησε το σύνολο των υφιστάμενων (ήδη χαμηλής κατανάλωσης λαμπτήρων). Σε συνδυασμό με το σύστημα Φωτοβολταϊκών Αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που υπάρχει στην οροφή των κτιρίων μας αναμένουμε να δούμε περαιτέρω σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.