Μέλος του ομίλου: Ενωμένα Φαρμακεία Κύπρου

kedifap-logo

ΜΕΝΟΥ

Τα προβλήματα στοματικής φροντίδας είναι πολύ διαδεδομένα στον γενικό πληθυσμό. 3 στους 4 ανθρώπους μπορεί να υποφέρουν σε κάποιο στάδιο της ζωής τους από προβλήματα των ούλων όπως είναι οι αιμορραγίες και οι φλεγμονές.

Η καθημερινή φροντίδα του στόματος σας βοηθά να προλάβετε τα προβλήματα προτού ανακύψουν. Είτε έχετε υγιή δόντια και ούλα, είτε υποφέρατε στο παρελθόν από διάφορα προβλήματα, είναι σημαντικό να προστατέψετε τα δόντια και τα ούλα σας και να τα διατηρείτε υγιή.

Τι προκαλεί προβλήματα στα δόντια και στα ούλα;

Το στόμα είναι γεμάτο βακτήρια. Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας καλά ή αν δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προιόντα, μπορεί να συσσωρευτεί οδοντική πλάκα και να δημιουργηθεί πέτρα. Τα βακτήρια και η πέτρα μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή των ούλων, τη γνωστή ουλίτιδα. Τα ούλα φουσκώνουν, κοκκινίζουν και αιμορραγούν. Χωρίς την έγκαιρη θεραπεία, αυτή η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα η οποία εν τέλει μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία των δοντιών και των ούλων σας, όπως, το στρες, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κατανάλωση αναψυκτικών, καφέ, τσαγιού και αλκοόλ, η χρήση λευκαντικών δοντιών καθώς και οι ορμονικές διακυμάνσεις λόγω εγκυμοσύνης ή εμμηνόπαυσης.

Μακροχρόνια προστασία δοντιών και ούλων:

 Το συνένζυμο Q10 είναι συνώνυμο με τη νιότη και τη μακροζωία. Είναι μια ουσία που μοιάζει με βιταμίνη και διαδραματίζει σημαντικό αντιοξειδωτικό ρόλο καθώς προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά. Παράλληλα, το ρόδι, πλούσιο σε βιταμίνες Α,Β,C και Ε, σε κάλιο, φωσφόρο, μαγνήσιο και ασβέστιο, περιέχει πολυφαινόλες που ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.

Αθανάσιος Ηρακλέους

Sales Manager Pharmacist- Pharmacy Division